Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 420 γρ.ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  • ½ φλυτζάνι βιταμ ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1250 γρ. κανταίφι
Σιρόπι
  • 1250 γρ ζάχαρη
  • 6 ποτήρια νερό
  • 1 κανέλα
  • 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι και 5-6 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Ξένουμε το κανταΐφι
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι,το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  3. Προσθέτουμε τα 6 αυγά
  4. Τα χτυπάμε με το σύρμα στην κατσαρόλα δυνατά
  5. Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία
  6. Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα συνεχώς εως ότου η κρέμα πήξει
  7. Προσθέτουμε το βούτυρο
  8. Κατεβάζουμε την κρέμα απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την απο καιρού εις καιρόν για να μη πιάσει κρούστα
  9. Παίρνουμε το ταψί του φούρνου
  10. Βουτυρώνουμε το ταψί
  11. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι  στο ταψί
  12. Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί
  13. Βάζουμε απο πάνω το υπόλοιπο  κανταΐφι αλείφοντας  με βούτυρο
  14. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια
  15. Αφού ψηθεί,καθώς είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει ζεστό
  16. Αφού ψηθεί και σιροπιαστεί το κόβουμε σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια

Σημείωση: η συνταγή είναι για ταψί 35x40




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου