ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σημείωση: η συνταγή είναι για ταψί 35x40
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 420 γρ.ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
- 6 αυγά
- ½ φλυτζάνι βιταμ ή φρέσκο βούτυρο
- 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
- 1250 γρ. κανταίφι
- 1250 γρ ζάχαρη
- 6 ποτήρια νερό
- 1 κανέλα
- 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι και 5-6 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξένουμε το κανταΐφι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι,το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Προσθέτουμε τα 6 αυγά
- Τα χτυπάμε με το σύρμα στην κατσαρόλα δυνατά
- Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία
- Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα συνεχώς εως ότου η κρέμα πήξει
- Προσθέτουμε το βούτυρο
- Κατεβάζουμε την κρέμα απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την απο καιρού εις καιρόν για να μη πιάσει κρούστα
- Παίρνουμε το ταψί του φούρνου
- Βουτυρώνουμε το ταψί
- Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί
- Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί
- Βάζουμε απο πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι αλείφοντας με βούτυρο
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια
- Αφού ψηθεί,καθώς είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει ζεστό
- Αφού ψηθεί και σιροπιαστεί το κόβουμε σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια
Σημείωση: η συνταγή είναι για ταψί 35x40
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου