ΜΟΥΣΑΚΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- 3 κιλά μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μακρόστενες φέτες
- αλάτι, ελαιόλαδο
- 6 φλυτζάνια μπεσαμέλ
- 1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
- λίγη γαλέτα για το ταψί
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
- 1 κιλό κιμάς
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φλυτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 3 κουτάλια ντομάτα πελτές
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 γαρίφαλλα
- 1 ξιλαράκι κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1/2 ποτήρι κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα στραγγιστήρι και αλατίζουμε κάθε στρώση.
- Τις αφήνουμε μία- δύο ώρες να ξεπικρίσουν.
- Τις ξεπλένουμε και τις πατάμε με μια πετσέτα για να στεγνώσουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
- Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας
- .Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα,αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και το κρασί και τη σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο με τριμμένη φρυγανιά
- , Ανακατεύουμε τη σάλτσα του κιμά με δυο φλυτζάνια μπεσαμέλ.
- Στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της σάλτσας.
- Πασπαλίζουμε με τυρί.
- Ξαναστρώνουμε μελιτζάνες και σάλτσα και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τελειώνοντας με μία στρώση σάλτσα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ και να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου