ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 1 δόση μπεσαμέλ κανονικήhttp://cibariorum.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html
- 250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα Κρήτης
- 100 γρ φέτα κατσικίσια
- 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε νερό που βράζει με αλάτι
- Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ http://cibariorum.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html
- Αφού βράσει το κουνουπίδι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Λιώνουμε το μισό βούτυρο και περιχύνουμε το κουνουπίδι
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε μια λεπτή στρώση σάλτσας μπεσαμέλ πρώτα και πάνω σε αυτήν βάζουμε μια στρώση κουνουπίδι
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και τριμμένη κατσικίσια φέτα
- Καλύπττουμε με μπεσαμέλ
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο κουνουπίδι με λίγο ακόμη τυρί και περιχύνουμε τη μπεσαμέλ με τρόπο ώστε να το σκεπάσει όλο. Πασπαλίζουμε πάλι όλη την επιφάνεια με γραβιέρα και φέτα κατσικίσια
- Στο τέλος το ραντίζουμε με πινέλο με λίγο βούτυρο. Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε μάλλον δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά
- Κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου