Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 1 δόση μπεσαμέλ κανονικήhttp://cibariorum.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html
  • 250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα Κρήτης
  • 100 γρ φέτα κατσικίσια
  • 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε νερό που βράζει με αλάτι
  2. Ετοιμάζουμε την  μπεσαμέλ http://cibariorum.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html
  3. Αφού βράσει το κουνουπίδι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  4. Λιώνουμε το μισό βούτυρο και περιχύνουμε το κουνουπίδι
  5.  Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ,  βάζουμε μια λεπτή στρώση σάλτσας μπεσαμέλ πρώτα και πάνω σε αυτήν βάζουμε μια στρώση κουνουπίδι 
  6.  Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα  και τριμμένη κατσικίσια φέτα
  7. Καλύπττουμε με μπεσαμέλ
  8. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κουνουπίδι με λίγο ακόμη τυρί και περιχύνουμε τη μπεσαμέλ με τρόπο ώστε να  το σκεπάσει όλο. Πασπαλίζουμε πάλι όλη την επιφάνεια με γραβιέρα και φέτα κατσικίσια 
  9. Στο τέλος το ραντίζουμε με πινέλο με λίγο βούτυρο. Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε μάλλον δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια
  10. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά
  11. Κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου