Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο ή μια καυτερή πιπεριά
  • πιπέρι,αλάτι
  • 250 γρ. φέτα κατσικίσια κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 4 μέτριες φρέσκιες ντομάτες
  • λίγα μύδια ψίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα,το κρασί,τον μαϊντανό,την πιπεριά,το αλάτι.
  3. Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη
  5. Ρίχνουμε τη φέτα,ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα 
  6. Πρέπει να προσέξουμε ώστε η σάλτσα να μην αφήνει νερό
Σημείωση: Κόβουμε τα μουστάκια από τις γαρίδες και αφαιρούμε με μια βελόνα το μαύρο εντεράκι  που βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλι και στο σώμα στο πάνω μέρος όταν είναι ωμές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου