ΜΠΕΣΑΜΕΛ- ΚΑΝΟΝΙΚΗ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tip Η κανονική μπεσαμέλ χρησιμοποιείται για τον μουσακά και το παστίτσιο
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 200 γρ βούτυρο αγελάδας
- 1 λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- αλάτι,λευκό πιπέρι
- 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
- μοσχοκάρυδο
- 1 μικρό δαφνόφυλλο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το βούτυρο,
- προσθέτουμε το γάλα κρύο
- προσθέτουμε το αλεύρι τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να διαλυθούν
- προσθέτουμε τα γαρύφαλλα
- Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
- Οταν έχουν ομογενοποιηθεί ανεβάζουμε την θερμοκρασία
- Ανακατεύουμε μέχρις ότου πήξει και γίνει πηκτή σαν κρέμα
- προσθέτουμε το αλάτι,το λευκό πιπέρι, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο
- Στο τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα.
- Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα γαρύφαλλα
- Αν η μπεσαμέλ γίνει σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα ακόμη.
- Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την ανακατεύουμε για να μη κάνει κρούστα
Tip Η κανονική μπεσαμέλ χρησιμοποιείται για τον μουσακά και το παστίτσιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου