Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΕΣΑΜΕΛ-ΚΑΝΟΝΙΚΗ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ- ΚΑΝΟΝΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • αλάτι,λευκό πιπέρι
  • 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 μικρό δαφνόφυλλο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το βούτυρο,
  2.  προσθέτουμε το γάλα κρύο
  3. προσθέτουμε το αλεύρι  τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να διαλυθούν
  4. προσθέτουμε τα γαρύφαλλα 
  5. Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  6. Οταν έχουν ομογενοποιηθεί ανεβάζουμε την θερμοκρασία 
  7. Ανακατεύουμε μέχρις ότου πήξει και γίνει πηκτή σαν κρέμα
  8. προσθέτουμε το αλάτι,το λευκό πιπέρι, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο
  9. Στο τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα. 
  10. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα γαρύφαλλα
  11. Αν η μπεσαμέλ γίνει σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα ακόμη.
  12. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την ανακατεύουμε για να μη κάνει κρούστα


Tip Η κανονική μπεσαμέλ χρησιμοποιείται για τον μουσακά  και το παστίτσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου