Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 230 γρ ζάχαρη
  •   70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  •     2 αυγά
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (16 φύλλα)
  • 50 γρ βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  2. Προσθέτουμε τα 2 αυγά
  3. Τα χτυπάμε με το σύρμα στην κατσαρόλα
  4. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία
  5. Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα συνεχώς έως ότου η κρέμα πήξει
  6. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την από καιρού εις καιρόν για να μη πιάσει κρούστα
  7. Παίρνουμε το ταψί του φούρνου
  8. Βουτυρώνουμε το ταψί
  9. Βάζουμε τα 8 φύλλα απ'ο κάτω αλείφοντας  το κάθε φύλο με βούτυρο
  10. Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί
  11. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 8 φύλλα αλείφοντας το κάθε φύλλο με βούτυρο
  12. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο
  13. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


Την κόβουμε σε μικρά- μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με άχνη ζάχαρη και κανέλα (Αν δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά απλώς παραλείπουμε την άχνη

Σημείωση: η συνταγή είναι για ταψί 35x40
Μπορούμε να ανοίξουμε και σπιτικό φύλλο σφολιάτας 380 γρ. αλεύρι για δύο φύλλα 1 κουταλιά λάδι, 1 κουταλιά ξύδι 1 κούπα χλιαρό νερό.  Ένα φύλλο κάτω, ένα φύλλο πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου