ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 230 γρ ζάχαρη
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (16 φύλλα)
- 50 γρ βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Προσθέτουμε τα 2 αυγά
- Τα χτυπάμε με το σύρμα στην κατσαρόλα
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία
- Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα συνεχώς έως ότου η κρέμα πήξει
- Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την από καιρού εις καιρόν για να μη πιάσει κρούστα
- Παίρνουμε το ταψί του φούρνου
- Βουτυρώνουμε το ταψί
- Βάζουμε τα 8 φύλλα απ'ο κάτω αλείφοντας το κάθε φύλο με βούτυρο
- Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί
- Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 8 φύλλα αλείφοντας το κάθε φύλλο με βούτυρο
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Την κόβουμε σε μικρά- μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με άχνη ζάχαρη και κανέλα (Αν δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά απλώς παραλείπουμε την άχνη
Σημείωση: η συνταγή είναι για ταψί 35x40
Μπορούμε να ανοίξουμε και σπιτικό φύλλο σφολιάτας 380 γρ. αλεύρι για δύο φύλλα 1 κουταλιά λάδι, 1 κουταλιά ξύδι 1 κούπα χλιαρό νερό. Ένα φύλλο κάτω, ένα φύλλο πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου