Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 4 φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το νερό με το σέλινο,το κρεμμύδι,το πιπέρι και το αλάτι
  2. Τα βράζουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι
  3. Τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 10 λεπτά
  4. Τα σουρώνουμε και παίρνουμε το ζωμό
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα
  6. Προσθέτουμε λίγο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες αφού έχουμε βγάλει το εντεράκι τους
  7. Τις βράζουμε 15 λεπτά.
  8. Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν
  9. Τις στραγγίζουμε  και τις καθαρίζουμε
  10. Τις σεβίρουμε με λαδολέμονο ή λαδόξιδο

Σημείωση: Κόβουμε τα μουστάκια απο τις γαρίδες και αφαιρούμε με μια βελόνα το μαύρο εντεράκι που βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλι και στο σώμα στο πάνω μέρος όταν είναι ωμές.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Παίρνουμε μικρές ντομάτες τις πλένουμε και κόβουμε την κάθε ντομάτα σε 4 φέτες χωρίς να φτάσουμε ως κάτω
Ανοίγουμε λίγο τις φέτες και στο κέντρο βάζουμε απο 5-6 γαρίδες.
Τις βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με φύλλα σαλάτας και ραντίζουμε με λαδόξυδο
Βάζουμε ανάμεσα φετάκια αγγουριού και ελιές μαύρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου