ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Παίρνουμε μικρές ντομάτες τις πλένουμε και κόβουμε την κάθε ντομάτα σε 4 φέτες χωρίς να φτάσουμε ως κάτω
Ανοίγουμε λίγο τις φέτες και στο κέντρο βάζουμε απο 5-6 γαρίδες.
Τις βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με φύλλα σαλάτας και ραντίζουμε με λαδόξυδο
Βάζουμε ανάμεσα φετάκια αγγουριού και ελιές μαύρες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γαρίδες
- 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 5 κόκκους πιπέρι
- 4 φλυτζάνια νερό
- 4 φέτες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το νερό με το σέλινο,το κρεμμύδι,το πιπέρι και το αλάτι
- Τα βράζουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι
- Τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 10 λεπτά
- Τα σουρώνουμε και παίρνουμε το ζωμό
- Ρίχνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα
- Προσθέτουμε λίγο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες αφού έχουμε βγάλει το εντεράκι τους
- Τις βράζουμε 15 λεπτά.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν
- Τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε
- Τις σεβίρουμε με λαδολέμονο ή λαδόξιδο
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Παίρνουμε μικρές ντομάτες τις πλένουμε και κόβουμε την κάθε ντομάτα σε 4 φέτες χωρίς να φτάσουμε ως κάτω
Ανοίγουμε λίγο τις φέτες και στο κέντρο βάζουμε απο 5-6 γαρίδες.
Τις βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με φύλλα σαλάτας και ραντίζουμε με λαδόξυδο
Βάζουμε ανάμεσα φετάκια αγγουριού και ελιές μαύρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου