Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ  ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 7-8 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλλες
  • 1 κουτάλι μαϊντανό
  • 1 μικρή ρίζα σέλινο κομμένο σε ζάρια
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 100 γρ. άσπρο κρασί
  • 1 κουταλάκι νισεστέ
  • αλάτι,πιπέρι
  • θυμάρι
  • 1 φλυτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζανάκι νερό με το κρεμμύδι και αχνίζουμε
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο
  4. Ρίχνουμε το κρασί
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,το καρότο,το σέλινο,το μαϊντανό,το θυμάρι
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν
  7. Απο καιρό σε καιρό προσθέτουμε λίγο νερό όταν απορροφάται το υγρό εως ότου βράσει
  8. Κανονίζουμε την πυκνότητα της σάλτσας με την προσθήκη ελάχιστου νισεστέ
Τηγανίζουμε πατάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου