ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 7-8 φρέσκες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλλες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλλες
- 1 κουτάλι μαϊντανό
- 1 μικρή ρίζα σέλινο κομμένο σε ζάρια
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 100 γρ. άσπρο κρασί
- 1 κουταλάκι νισεστέ
- αλάτι,πιπέρι
- θυμάρι
- 1 φλυτζάνι νερό
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζανάκι νερό με το κρεμμύδι και αχνίζουμε
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο
- Ρίχνουμε το κρασί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,το καρότο,το σέλινο,το μαϊντανό,το θυμάρι
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν
- Απο καιρό σε καιρό προσθέτουμε λίγο νερό όταν απορροφάται το υγρό εως ότου βράσει
- Κανονίζουμε την πυκνότητα της σάλτσας με την προσθήκη ελάχιστου νισεστέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου