Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΤΖΑΤΖΙΚΙ


ΥΛΙΚΑ
  • 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 αγγουράκι φρέσκο κομμένο σε κύβους χωρίς την πράσινη φλούδα
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπώλ
  2. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο,το αλάτι,το λευκό πιπέρι,τον άνηθο,το ξύδι,το λάδι και το αγγουράκι
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πολύ καλά
  4. Βάζουμε το τζατζίκι στο φυγείο ΄
  5. Οταν το σερβίρουμε μπορούμε να το στολίσουμε με ελιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου