ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. γαρίδες ή γάμπαρη
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 ώριμες ντομάτες σε πολύ μικρά κομματάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 δάκτυλο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 25 γρ λάδι
- 10 γρ βούτυρο αγελάδας
- αλάτι
- κόκκους απο πιπέρι
- μισό φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί ή κονιάκ
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- Σοτάρουμε σε καυτό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο με τις γαρίδες
- αλατίζουμε
- ρίχνουμε τους κόκκους του πιπεριού΄
- προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές
- σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ
- προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και σκεπάζουμε με 750 γρ νερό
- προσθέτουμε το θυμάρι
- μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και το βούτυρο
- βράζουμε με τις γαρίδες για περίπου 15 λεπτά
Σημείωση: Κόβουμε τα μουστάκια από τις γαρίδες και αφαιρούμε με μια βελόνα το μαύρο εντεράκι που βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλι και στο σώμα στο πάνω μέρος όταν είναι ωμές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου