Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ.στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλάτι
  • 150γρ καρυδόψιχα
  • 1 πράσινο μήλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό
  2. αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν,στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
  3. τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα τύπου μπώλ
  4. πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο με λίγο αλάτι στο γουδί
  5. ρίχνουμε το σκόρδο στα παντζάρια
  6. προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι
  7. ρίχνουμε το μισό γιαούρτι
  8. κόβουμε το μήλο σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπώλ
  9. ανακατώνουμε τα υλικά
  10. ρίχνουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και σκεπάζουμε όλα τα υλικά,αν χρειστεί στρώνουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι
  11. πασπαλίζουμε την καρυδόψιχα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου