ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό παντζάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ.στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι
- αλάτι
- 150γρ καρυδόψιχα
- 1 πράσινο μήλο
- Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό
- αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν,στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
- τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα τύπου μπώλ
- πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο με λίγο αλάτι στο γουδί
- ρίχνουμε το σκόρδο στα παντζάρια
- προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι
- ρίχνουμε το μισό γιαούρτι
- κόβουμε το μήλο σε κύβους και το προσθέτουμε στο μπώλ
- ανακατώνουμε τα υλικά
- ρίχνουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και σκεπάζουμε όλα τα υλικά,αν χρειστεί στρώνουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι
- πασπαλίζουμε την καρυδόψιχα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου