ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- ½ κιλό βοδινό κιμά
- ½ ποτήρι νερού γαλέτα τριμμένη
- 1 αυγό
- 5 κουτάλια της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι (τον χυμό)
- ρίγανη
- Βάζουμε σε ένα μπώλ τον κιμά,την γαλέτα,το γάλα,το αυγό ολόκληρο.1 ξουτάλι σούπας λάδι,αλάτι και πιπέρι.Ζυμώνουμε τα υλικά να ενωθούν και αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος ½ ώρα
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη
- Μοιράζουμε κατόπιν τη ζύμη σε 8 μέρη,πλάθουμε 8 στρογγυλά μπιφτέκια,τα πιέζουμε ελαφρά στη παλάμη μας για να πλατύνουν και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου 7-10 λεπτά απο κάθε πλευρά
- Στο διάστημα αυτό τα ραντίζουμε κάθε τόσο με το λαδολέμονο,που ανακατέψαμε με την ρίγανη
- όταν τα μπιφτέκια ψηθούν τα τοποθετούμε σε πιατέλα,τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό και τα σερβίρουμε ζεστά με τηγανητές πατάτεςή πουρέή χόρτα βραστά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου