Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ   (για 4 άτομα)

  • ½ κιλό βοδινό κιμά
  • ½ ποτήρι νερού γαλέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 5 κουτάλια της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα μπώλ τον κιμά,την γαλέτα,το γάλα,το αυγό ολόκληρο.1 ξουτάλι σούπας λάδι,αλάτι και πιπέρι.Ζυμώνουμε τα υλικά να ενωθούν και αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος ½ ώρα
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού και τη ρίγανη
  3. Μοιράζουμε κατόπιν τη ζύμη σε 8 μέρη,πλάθουμε 8 στρογγυλά μπιφτέκια,τα πιέζουμε ελαφρά στη παλάμη μας για να πλατύνουν και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου 7-10 λεπτά απο κάθε πλευρά
  4. Στο διάστημα αυτό τα ραντίζουμε κάθε τόσο με το λαδολέμονο,που ανακατέψαμε με την ρίγανη
  5. όταν τα μπιφτέκια ψηθούν τα τοποθετούμε σε πιατέλα,τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό και τα σερβίρουμε ζεστά με τηγανητές πατάτεςή πουρέή χόρτα βραστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου