Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό γαρίδες
  • 750 γρ. κρεμμύδια

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κρασί αρετσίνωτο ή κονιάκ
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι,
  • 4-5 κόκους πιπέρι
  •  1 φλυτζάνι του καφέ νερό


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι 
    2. Προσθέτουμε τα  ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε
    3. Προσθέτουμε τους 4-5 κόκκους πιπεριού
    4. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ
    5. Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης
    6. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και όταν αρχίζει να πήζει  
    7. Προσθέτουμε τις γαρίδες
    8. Ρίχνουμε το νερό
    9. Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά

    Σημείωση: Κόβουμε τα μουστάκια από τις γαρίδες και αφαιρούμε με μια βελόνα το μαύρο εντεράκι που βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλι και στο σώμα στο πάνω μέρος όταν είναι ωμές.
    .





    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου