Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 125 γρ.ρύζι
  • 120 γρ. λάδι
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 2 κρεμμύδα ψιλοκομμένα
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά
  2. Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε, το κάνουμε μια μπάλα, το κόβουμε στα τρία
  3. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα 
  4. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι
  5. Ρίχνουμε ζεστό νερό
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι,το χυμό του λεμονιού και το ανακατεύουμε
  8. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά
  9. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό προσ΄ρχοντασ να μη λαπαδιάσει το ρύζι
Το σερβίρουμε με τέταρτα λεμονιού στο πλάι του πιάτου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου