ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σπανάκι
- 125 γρ.ρύζι
- 120 γρ. λάδι
- μισό ματσάκι άνηθο
- 2 κρεμμύδα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλυτζάνι νερό
- αλάτι πιπέρι
- λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά
- Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε, το κάνουμε μια μπάλα, το κόβουμε στα τρία
- Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι
- Ρίχνουμε ζεστό νερό
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι,το χυμό του λεμονιού και το ανακατεύουμε
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό προσ΄ρχοντασ να μη λαπαδιάσει το ρύζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου