ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΗΧΤΗ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tip Την πηχτή μπεσαμέλ τη χρησιμοποιούμε για τυρόπιτες και ογκρατέν
ΥΛΙΚΑ
- 8 κουταλιές κοφτές βούτυρο
- 10-12 κουταλιές αλεύρι
- 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
- 1-2 αυγά
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 1 μικρό δαφνόφυλλο
- 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το γάλα κρύο
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να ομογενοποιηθούν
- Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
- Οταν έχουν ομογενοποιηθεί ανεβάζουμε την θερμοκρασία
- Ανακατεύουμε μέχρις ότου πήξει και γίνει πηκτή σαν κρέμα
- Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την ανακατεύουμε για να μη κάνει κρούστα
- Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα γαρύφαλλα
Tip Την πηχτή μπεσαμέλ τη χρησιμοποιούμε για τυρόπιτες και ογκρατέν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου