Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΗΧΤΗ

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΗΧΤΗ

ΥΛΙΚΑ
  • 8 κουταλιές κοφτές βούτυρο
  • 10-12 κουταλιές αλεύρι
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1-2 αυγά
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 μικρό δαφνόφυλλο
  • 4 γαρύφαλλα ολόκληρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  1. Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα
  2.  Προσθέτουμε το γάλα κρύο
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι,  τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να ομογενοποιηθούν
  4. Ανοίγουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  5. Οταν έχουν ομογενοποιηθεί ανεβάζουμε την θερμοκρασία 
  6. Ανακατεύουμε μέχρις ότου πήξει και γίνει πηκτή σαν κρέμα
  7. Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  8. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την ανακατεύουμε για να μη κάνει κρούστα
  9. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα γαρύφαλλα


Tip Την πηχτή μπεσαμέλ τη χρησιμοποιούμε για τυρόπιτες και ογκρατέν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου