Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 4 αυγά
  • 5-7 πατάτες
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1
  1. Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τηγανίζουμε
  2. Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το γυρίζουμε έως ότου πάρει λίγο χρώμα
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα,  το τυρί και το αλατοπίπερο
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια να φουσκώσουν
  5. Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους
  6. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι
  7. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες
  8. Ανακατεύουμε με το πιρούνι να ανακατευτούν και τελειώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2
  1. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λαδόκολλα
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες
  3. Βράζουμε  τις  πατάτες ολόκληρες
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o
  5. Όταν βράσουν τις κόβουμε ροδέλες
  6. Στη συνέχεια βάζουμε τις κομμένες πατάτες στο πυρέξ
  7.  Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε για να πάει σε όλες τις πατάτες.
  8.  Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και σε λίγη ώρα έχουμε τηγανητές πατάτες.
  9. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο πάλι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου