ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά
- 5-7 πατάτες
- 4 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τηγανίζουμε
- Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το γυρίζουμε έως ότου πάρει λίγο χρώμα
- Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα, το τυρί και το αλατοπίπερο
- Χτυπάμε τα ασπράδια να φουσκώσουν
- Ενώνουμε τα ασπράδια με τους κρόκους
- Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι
- Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες
- Ανακατεύουμε με το πιρούνι να ανακατευτούν και τελειώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε λαδόκολλα
- Καθαρίζουμε τις πατάτες
- Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o
- Όταν βράσουν τις κόβουμε ροδέλες
- Στη συνέχεια βάζουμε τις κομμένες πατάτες στο πυρέξ
- Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε για να πάει σε όλες τις πατάτες.
- Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και σε λίγη ώρα έχουμε τηγανητές πατάτες.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο πάλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου