Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 420 γρ.ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  •  ½ φλυτζάνι βιταμ ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 20 φύλλα μπακλαβά
Σιρόπι
  • 210 γρ ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 κανέλα
  • 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι,το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  2. Προσθέτουμε τα 6 αυγά
  3. Τα χτυπάμε με το σύρμα στην κατσαρόλα δυνατά
  4. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία
  5. Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα συνεχώς εως ότου η κρέμα πήξει
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατώνουμε
  7. Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την απο καιρού εις καιρόν για να μη πιάσει κρούστα
  8. Παίρνουμε το ταψί του φούρνου
  9. Βουτυρώνουμε το ταψί
  10. Βάζουμε τα 10 φύλλα απο κάτω αλείφοντας το κάθε φύλο με βούτυρο
  11. Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί
  12. Βάζουμε απο πάνω τα υπόλοιπα 10 φύλλα αλείφοντας το κάθε φύλλο με βούτυρο
  13. Αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια  βούτυρο
  14. Χαράσουμε με τη μύτη κοφτερού μαχαιριού τα πάνω φύλλα, χωρίς όμως το μαχαίρι να μπαίνει στην κρέμα,ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα κομμάτια
  15. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια περίπου 45 λεπτά
  16. Αφού ψηθεί,καθώς είναι ζεστό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει

Σημείωση η συνταγή είναι για ταψί 35x40




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου