ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σημείωση η συνταγή είναι για ταψί 35x40
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 420 γρ.ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
- 6 αυγά
- ½ φλυτζάνι βιταμ ή φρέσκο βούτυρο
- 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
- 20 φύλλα μπακλαβά
- 210 γρ ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- 1 κανέλα
- 1 φλούδα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι,το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Προσθέτουμε τα 6 αυγά
- Τα χτυπάμε με το σύρμα στην κατσαρόλα δυνατά
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία
- Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ξύλινη κουτάλα συνεχώς εως ότου η κρέμα πήξει
- Προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατώνουμε
- Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την απο καιρού εις καιρόν για να μη πιάσει κρούστα
- Παίρνουμε το ταψί του φούρνου
- Βουτυρώνουμε το ταψί
- Βάζουμε τα 10 φύλλα απο κάτω αλείφοντας το κάθε φύλο με βούτυρο
- Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί
- Βάζουμε απο πάνω τα υπόλοιπα 10 φύλλα αλείφοντας το κάθε φύλλο με βούτυρο
- Αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια βούτυρο
- Χαράσουμε με τη μύτη κοφτερού μαχαιριού τα πάνω φύλλα, χωρίς όμως το μαχαίρι να μπαίνει στην κρέμα,ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα κομμάτια
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια περίπου 45 λεπτά
- Αφού ψηθεί,καθώς είναι ζεστό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει
Σημείωση η συνταγή είναι για ταψί 35x40
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου