Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 5 καρότα
- 1 σελινόριζα
- 1 κρεμμύδι
- 5 κόκκους πιπέρι
- 5 πατάτες
- 50 γρ ηλιέλαιο
- 30 γρ φρέσκο βούτυρο
- 50γρ κόκκινο κρασί ή κονιάκ
- Κόβουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
- Βάζουμε το ηλιέλαιο στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες και τους κόκκους του πιπεριού
- Τα ροδίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ
- Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά
- Τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου
- Αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων απο την κατσαρόλα
- Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ
- Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες ουρές των γαρίδων
- Προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο
- Βράζουμε τη σούπα μας για 10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου