Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ



Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 5 καρότα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • 5 πατάτες
  • 50 γρ ηλιέλαιο
  • 30 γρ φρέσκο βούτυρο
  • 50γρ κόκκινο κρασί ή κονιάκ
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες
  2. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
  3. Βάζουμε το ηλιέλαιο στην κατσαρόλα
  4. Προσθέτουμε τα  κεφάλια απο τις γαρίδες και τους κόκκους του πιπεριού
  5. Τα ροδίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ
  6. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά
  7. Τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου
  8. Αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων απο την κατσαρόλα
  9. Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ
  10. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα
  11. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες ουρές των γαρίδων
  12. Προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο
  13. Βράζουμε τη σούπα μας για 10 λεπτά
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου