ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚA
ΥΛΙΚA
- 10 καλαμάρια μέτρια
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 20 γρ. ρύζι νυχάκι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκες
ντομάτες
- 200 γρ. λάδι
- 500 γρ.
γαρίδες καθαρισμένες
- Κόβουμε τις γαρίδες στα 3
- Κόβουμε τα ποδαράκια απο τα
καλαμάρια
- Ρίχνουμε το μισό λάδι στην
κατσαρόλα
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με
τα πόδια από τα καλαμαράκια
- Προσθέτουμε το ρύζι και το μισό
κρασί και τη 1 ντομάτα
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε τις κομμένες και αφήνουμε το ρύζι να βράσει (αν
χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από
την φωτιά
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο
και ανακατεύομε
- Γεμίζουμε τον κορμό από τα
καλαμάρια ( δεν τα παραγεμίζουμε και για μεγαλύτερη ασφάλεια αν θέλουμε τα
κλείνουμε με τη χρήση οδοντογλυφίδας)
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη σειρά και
ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο λάδι, το θυμάρι
- Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και την
βάζουμε σε σιγανή φωτιά για 35-40 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου