Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚA    
      • 10 καλαμάρια μέτρια
      • 1 ποτήρι κρασί
      • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
      • 1 κουταλάκι θυμάρι
      • 20 γρ. ρύζι νυχάκι
      • 1 ματσάκι άνηθο
      • 2 φρέσκες ντομάτες
      • 200 γρ. λάδι
      • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Κόβουμε τις γαρίδες στα 3
    2. Κόβουμε τα ποδαράκια απο τα καλαμάρια
    3. Ρίχνουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα
    4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πόδια από τα καλαμαράκια
    5. Προσθέτουμε το ρύζι και το μισό κρασί και τη 1 ντομάτα
    6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
    7. Προσθέτουμε τις κομμένες  και αφήνουμε το ρύζι να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό
    8. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά
    9. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύομε
    10. Γεμίζουμε τον κορμό από τα καλαμάρια ( δεν τα παραγεμίζουμε και για μεγαλύτερη ασφάλεια αν θέλουμε τα κλείνουμε με τη χρήση οδοντογλυφίδας)
    11.  Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα στη σειρά και ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο λάδι, το θυμάρι
    12.  Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά για 35-40 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου