ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- 750 γρ. κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 1 φλιτζάνι κρασί αρετσίνωτο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- αλάτι,πιπέρι
- Καθαρίζουμε τις σουπιές απο το δέρμα ώστε να είναι ολόλευκες
- Τις κόβουμε σε λεπτές λουρίδες πλάτους ενός δακτύλου
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε
- Προσθέτουμε τις σουπιές να τσιγαριστούν και αυτές
- Τις σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το κρασί λίγο λίγο για να σχηματίζεται ατμός
- Προσθέτουμε 1-2 φλυτζάνια νερό, τον μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι, τα φύλλα δάφνης και 1-2 θήκες μελάνι
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι και μια πυκνή σάλτσα από λιωμένα κρεμμύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου