Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 16   γρ. ξερή μαγιά
  • 125 γρ.γάλα
  • 200 γρ.αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ σαν αλεύρι
  • 4 κρόκοι αυγό
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τη μαγιά με το γάλα χλιαρό
  2. την αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να γίνει η ζύμωση
  3. Προσθέτουμε 100 γρ.αλεύρι και τα δουλεύουμε ώσπου να γίνουν ενα ψωμάκι σαν προζύμι
  4. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε χλιαρό μέρος για 30 λεπτά
  5. Σε ένα μεγαλούτσικο μπώλ  ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλεσμένο αμύγδαλο
  6. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα
  7. Προσθέτουμε τους 4 κρόκους, το προζύμι,τη ζάχαρη,το αλάτι και το βούτυρο μαλακωμένο
  8. Τα χτυπάμε εως ότου η πάστα αποσπάται απο τα τοιχώματα του κάδου και είναι μια ζύμη απαλή και ελαστική
  9. Τα χωρίζουμε και τα πλάθουμε στρογγυλά σε μέγεθος αυγού και άλλα μικρότερα σε μέγεθος φουντουκιού  
  10. Τοποθετούμε πιέζοντας ελαφρά τα μικρά κομμάτια πάνω στα μεγάλα. Εαν έχουμε φορμάκια σιλικόνης βάζουμε την πάστα στα φορμάκια
  11. Τα αφήνουμε για 2 ώρες για να διπλασιάσουν τον όγκο τους
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 2000 για 15- 20 περίπου λεπτά . Για να σιγουρευτούμε οτι είναι έτοιμα βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα,αν βγεί στεγνή σημαίνει ότι είναι έτοιμα
                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου