Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΡΥΖΌΓΑΛΟ





ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ρύζι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές γεμάτες νισεστέ
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1½ φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το ξυλάκι της κανέλλας για 10 λεπτά
  2. Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας
  3. Ρίχνουμε το γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά
  4. Σε ένα φλιτζανάκι διαλύουμε τον νισεστέ σε λίγο νερό
  5.  Ρίχνουμε το διάλυμα στο γάλα
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη
  7. Ανακατώνουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα

Το σερβίρουμε σε μπολάκια


Σημείωση Στο τέλος μπορούμε να ενσωματώσουμε και το χυμό ενός πορτοκαλιού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου