Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γαρίδες
  • ½ φλυτζάνι ηλιέλαιο   
  • 3 φλυτζάνια νερό 
  • ½ φλυτζάνι κόκκινο κρασί ή κονιάκ
  •  αλάτι 
  •  5 κόκοι πιπεριού 
  • 1 κουτάλι της  σούπας νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τα μουστάκια απο τις γαρίδες
  2. Βγάζουμε το εντεράκι απο τις γαρίδες
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρασί
  4. Διαλύουμε το νισεστέ σε ενα φλυτζάνι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  5. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τους κόκους απο το πιπέρι
  6. Ρίχνουμε και το νερό
  7. Τα αφήνουμε να βράσουν
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε αυτή τη σάλτσα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου