Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού  μέντα (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

•1 κουταλάκι ξύδι
•1 κουταλάκι λάδι
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο
  2. Τις ξεφλουδίζουμε
  3. Πολτοποιούμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ
  4.  Προσθέτουμε ψιλοκομμένη μέντα, το άσπρο πιπέρι, το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο στο μπολ, το λάδι, το ξύδι
  6.  Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
  7.  Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο.
  9. Την σερβίρουμε κρύα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου