Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπούτι αγριογούρουνου (περίπου 2 κιλά)
  • 1 μέτριο καρότο
  • 2-3 σελινόριζες (περίπου 700 γρ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού
      ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  •  1 κλωνάρι φασκόμηλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από το βράδυ μαρινάρουμε το κρέας
  2. Την επόμενη μέρα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι,το πιπέρι,το κρασί, τη δάφνη μαζί με το κρέας και 2 ποτήρια καφτό νερό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  3. Αφού έχουμε καθαρίσει τις σελινόριζες τις κόβουμε σε ροδέλες,όπως και  το καρότο. 
  4. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα λαχανικά και να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
  5. Βάζουμε το μπούτι με τα λαχανικά σε μια ωραία πιατέλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου