ΥΛΙΚΑ
- 1 μπούτι αγριογούρουνου (περίπου 2 κιλά)
- 1 μέτριο καρότο
- 2-3 σελινόριζες (περίπου 700 γρ)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 4 κουταλιές λάδι
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 1 κουταλιά κόκκους πιπεριού
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κλωνάρι φασκόμηλο
- Από το βράδυ μαρινάρουμε το κρέας
- Την επόμενη μέρα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι,το πιπέρι,το κρασί, τη δάφνη μαζί με το κρέας και 2 ποτήρια καφτό νερό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
- Αφού έχουμε καθαρίσει τις σελινόριζες τις κόβουμε σε ροδέλες,όπως και το καρότο.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα λαχανικά και να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
- Βάζουμε το μπούτι με τα λαχανικά σε μια ωραία πιατέλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου