- 1/2 του κιλού κιμά
- 2 φέτες ψωμί ξερό ή μισό φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 2 κουταλιές κρασί κόκκινο
- 8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα δάφνη
- αλάτι,
- πιπέρι σε κόκκους,
- Μουσκεύουμε το ψωμί , το στύβουμε και ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κύμινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι,
- Πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι νερό και
- Προσθέτουμε τα 7 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμενα σιγοβράσουν
- Προσθέτουμε 4-5 φύλλα δάφνης, το κρασί και το πιπέρι σε κόκκους
- Βάζουμε τους κεφτέδες πάνω από το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου