Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλυτζάνια βούτυρο Τοπάν ή φυτίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 200 γρ. αμύγδαλα περλέ καβουρντισμένα
  • 650 γρ. αλεύρι
  • 2 φακελάκια βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο έως ότου ασπρίσει 
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη
  3. Προσθέτουμε το αυγό ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder 
  5. Προσθέτουμε την βανίλια
  6. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα
  7. Ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  8. Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, τα πλαταίνουμε και στη μέση κάνουμε μικρό βαθούλωμα για να συγκρατηθεί η άχνη όταν την πασπαλίσουμε μετά το ψήσιμο
  9. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες είτε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
  10. Ψήνουμε στους 1700 για 30 λεπτά
  11. Οταν τους βγάλουμε από τον φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά
  12. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Tip Το βούτυρο μπορεί να είναι ένα φλυτζάνι φρέσκο και ένα φυτίνη.
Αν είναι όλο φρέσκο οι κουραμπιέδες ανοίγουν









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου