ΥΛΙΚΑ
• ½ μπαγιάτικο ψωμί,
• 150 γραμμάρια κοπανισμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια,
• 150 γραμμάρια ελαιόλαδο,
• χυμό μισού λεμονιού,
• 2 κουταλιές ξύδι,
• μισό κουταλάκι αλάτι
• 5-6 σκελίδες σκόρδο.
- Μουσκεύουμε και στύβουμε το ψωμί.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο με το αλάτι στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο, το ψωμί και τα χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και τα χτυπάμε λίγο ακόμα.
( αντί για ψωμί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου