ΣΕΛΙΝΟ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Υλικά
- 4 μεγάλες ρίζες σέλινο ροδέλες (1cm πάχος)
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 250 γραμμάρια κοκάρι (κρεμμυδάκι μικρό)
- 2 καρδιές απο φύλλα σέλινου
- 2 λεμόνια το χυμό
- 1/2 λίτρο νερό (500 γρ)
- 1 κουτάλι του τσαγιού νισεστέ ή αλεύρι
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- Καθαρίζουμε το κοκάρι, το αχνίζουμε με το λάδι.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα σωτάρουμε λίγο.
- Ρίχνουμε το νερό,το χυμό των 2 λεμονιών,το αλάτι,το πιπέρι,ανακατώνουμε,
- και απλώνουμε τις ροδέλες του σέλινου σε στρώσεις.
- απο πάνω βάζουμε βάζουμε τα φυλλαράκια απο τις καρδιές του σέλινου.
- Αραιώνουμε με πολύ λίγο νερό τον νισεστέ ή το αλεύρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
- Τοποθετούμε μια λαδόκολα επάνω στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου μία ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου