Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΕΛΙΝΟ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ


ΣΕΛΙΝΟ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ 

Υλικά                                                                                       
  • 4 μεγάλες ρίζες σέλινο ροδέλες (1cm πάχος)
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 250 γραμμάρια κοκάρι (κρεμμυδάκι μικρό)
  • 2 καρδιές απο φύλλα σέλινου
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 1/2 λίτρο νερό (500 γρ)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού νισεστέ ή αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το κοκάρι, το αχνίζουμε με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα, τα σωτάρουμε λίγο.
  3. Ρίχνουμε το νερό,το χυμό των 2 λεμονιών,το αλάτι,το πιπέρι,ανακατώνουμε,
  4. και απλώνουμε τις  ροδέλες του σέλινου σε στρώσεις.
  5. απο πάνω βάζουμε βάζουμε τα φυλλαράκια απο τις καρδιές του σέλινου.
  6.  Αραιώνουμε με πολύ λίγο νερό τον νισεστέ ή το αλεύρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
  7. Τοποθετούμε μια λαδόκολα επάνω στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά  περίπου μία ώρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου