Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 2 καρότα λεπτά και μακριά
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αρακά
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί
  • 2-3 αυγά βραστά σφιχτά
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα σκληρή
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • 2-3 πιπεριές κόκκινες ψημένες (προαιρετικά)
  • 1 βάζο μαγιονέζα
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, λεμόνι όσο θέλετε
Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε την μαγιονέζα https://cibariorum.blogspot.com/2020/04/blog-post_8.html
  2. Βράζουμε το κοτόπουλο, το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε 
  3. Βράζουμε τον αρακά με τα καρότα.
  4.  Κόβουμε τα καρότα σε μικρούς κύβους
  5. Στραγγίζουμε   τον  αρακά πολύ καλά
  6. Σωτάρουμε τα μανιτάρια
  7. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια,την ντομάτα,τα αυγά και τις πιπεριές.
  8. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  9. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το λεμόνι 
  10. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγη μαγιονέζα και ανακατεύουμε  όλα τα υλικά
  11. Στρώνουμε ένα πυρέξ με μαγιονέζα, ρίχνουμε τα υλικά, κάνουμε ένα παραλληλόγραμμο βουναλάκι και το σκεπάζουμε με μαγιονέζα.
  12. Ρίχνουμε πάνω απο τη μαγιονέζα ψιλικομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
  13.  Το  στολίζουμε με  τα βρασμένα αυγά
  14. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε να το σερβίρουμε το μεσημέρι ή το βράδυ την φτιάχνουμε απο την προηγούμενη ημέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου