Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο
- 2 καρότα λεπτά και μακριά
- 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αρακά
- 2-3 αγγουράκια τουρσί
- 2-3 αυγά βραστά σφιχτά
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα σκληρή
- λίγο άνηθο
- λίγο μαϊντανό
- 2-3 πιπεριές κόκκινες ψημένες (προαιρετικά)
- 1 βάζο μαγιονέζα
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
- αλάτι, πιπέρι, λεμόνι όσο θέλετε
- Φτιάχνουμε την μαγιονέζα https://cibariorum.blogspot.com/2020/04/blog-post_8.html
- Βράζουμε το κοτόπουλο, το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε
- Βράζουμε τον αρακά με τα καρότα.
- Κόβουμε τα καρότα σε μικρούς κύβους
- Στραγγίζουμε τον αρακά πολύ καλά
- Σωτάρουμε τα μανιτάρια
- Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια,την ντομάτα,τα αυγά και τις πιπεριές.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το λεμόνι
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγη μαγιονέζα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Στρώνουμε ένα πυρέξ με μαγιονέζα, ρίχνουμε τα υλικά, κάνουμε ένα παραλληλόγραμμο βουναλάκι και το σκεπάζουμε με μαγιονέζα.
- Ρίχνουμε πάνω απο τη μαγιονέζα ψιλικομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
- Το στολίζουμε με τα βρασμένα αυγά
- Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε να το σερβίρουμε το μεσημέρι ή το βράδυ την φτιάχνουμε απο την προηγούμενη ημέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου