ΥΛΙΚΑ
- 4 μερίδες κρέας μοσχάρι ή χοιρινό
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- χυμός τομάτας
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- ελαιόλαδο
1. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με νερό σκέτο να βράσει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει
2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες στο ελαιόλαδο
3 Προσθέτουμε τα τοματάκια και γυρνάμε λίγο τη σάλτσα
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από το κρέας που έχουμε βράσει. Αν δούμε ότι ο ζωμός είναι λίγος προσθέτουμε το ανάλογο νερό (πρέπει να μισοσκεπάζει το φαγητό)
5. Προσθέτουμε τα λάχανα κομμένα σε μέτρια κομμάτια, αφού τα έχουμε
πλύνει καλά. Προσέχουμε να τα βάζουμε λίγα -λίγα για να μαραίνονται και
να "κάθονται", ανακατεύοντάς τα για να πηγαίνει παντού η σάλτσα.
6. Βάζουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι
7. Τέλος προσθέτουμε προσεκτικά το βρασμένο κρέας ανάμεσα στο λάχανο και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Αν βάλουμε την καυτερή πιπεριά αυτή θα δώσει ένα ελαφρύ κάψιμο στο φαγητό.
6. Βάζουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι
7. Τέλος προσθέτουμε προσεκτικά το βρασμένο κρέας ανάμεσα στο λάχανο και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Αν βάλουμε την καυτερή πιπεριά αυτή θα δώσει ένα ελαφρύ κάψιμο στο φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου