Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ  φρέσκο βούτυρο ή βιτάμ ή λάδι
  • 500 γρ  χοντρό σιμιγδάλι
  •   60 γρ κουκουνάρια ή αμύγδαλα
  • 280  γρ. ζάχαρη
  •    4 ποτήρια νερό
  •     1 ξυλάκι κανέλα
  •  5-6 γαρύφαλα
  •  φλούδα απο λεμόνι  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια
  3. τα γυρίζουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με την προτίμηση μας 5' αν προτιμούμε τον χαλβά ξανθό, 15' αν τον προτιμούμε πιο σκούρο Προσέχουμε να μη καεί το σιμιγδάλι
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη,τη φλούδα απο το λεμόνι, το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρύφαλα και το αφήνουμε να βράσουν μόνο 4' 
  5. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα την κανέλα και τα γαρίφαλα.
  6.  Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμεμέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
  7. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα.
  8. Αφήνουμε τον χαλβά να  μισοκρυώσει, τον ανακατεύουμε άλλη μια φορά για να αφρατέψει και να γίνει σπυρωτός.
Για να τον σερβίρουμε τον βάζουμε σε μια φόρμα και τον γυρίζουμε σε μια 
πιατέλα.Τον στολίζουμε με αμύγδαλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου