Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 2 λεμόνια
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα
- 3 πατάτες κομμένες σε τέταρτα
- 3/4 τσαγιού λάδι
- αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
- 3 κουτάλια άνιθο
- 2 κουταλιές σούπας κοφτές νισεστέ ή αλεύρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε αλατόνερο
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες,τα καρότα και τις πατάτες
- Βγάζουμε τις αγκινάρες από το αλατόνερο και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα
- Ρίχνουμε επάνω τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,επάνω απο αυτά ρίχνουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών, τα καρότα και τις πατάτες,το λάδι, τον άνιθο το χυμό ενός λεμονιού,αλάτι και μία πρέζα πιπέρι
- Διαλύουμε το νισεστέ ή αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε απο επάνω.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπάσει τα λαχανικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε τις αγκινάρες σε σιγανή φωτιά
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες αγκινάρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου