Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ



Υλικά
  • 8 αγκινάρες 
  • 2 λεμόνια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα
  • 3 πατάτες κομμένες σε τέταρτα
  • 3/4 τσαγιού λάδι
  • αλάτι
  •  1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 3 κουτάλια άνιθο
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές νισεστέ ή αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε αλατόνερο
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες,τα καρότα και τις πατάτες
  3. Βγάζουμε τις αγκινάρες από το αλατόνερο και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα
  4. Ρίχνουμε επάνω τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,επάνω απο αυτά ρίχνουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών, τα καρότα και τις πατάτες,το λάδι, τον άνιθο το χυμό ενός λεμονιού,αλάτι και μία πρέζα πιπέρι
  5. Διαλύουμε το νισεστέ ή αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε απο επάνω.
  6. Ρίχνουμε ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπάσει τα λαχανικά.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε τις αγκινάρες σε σιγανή φωτιά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένες αγκινάρες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου