ΥΛΙΚΑ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 200 γρ.)
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (αγελάδος προαιρετικά)
- 250 ml καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλάκια γεμάτα baking powder
- ½ κουταλάκι αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 750 γρ)
Για το γέμισμα
- 3 αυγά (από αυτά κρατάμε τον ένα κρόκο για το άλειμα που τον διαλύουμε με 1 κουταλάκι νερό)
- τυρί φέτα όσο πάρει το αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και κάνουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα.
- Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο και με το χείλος ενός φλιτζανιού κόβουμε κάθε φύλλο σε μικρότερα στρογγυλά φυλλαράκια.
- Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε μικρού φύλλου και το διπλώνουμε στη μέση πάνω στη γέμιση για να δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες γύρω -γύρω.
- Στη συνέχεια τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το κρόκο του αυγού.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 20 περίπου λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου