Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 200 γρ.)
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (αγελάδος προαιρετικά)
  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 2 κουταλάκια γεμάτα baking powder
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  •     αλεύρι όσο πάρει (περίπου 750 γρ)
Για το γέμισμα
  • 3 αυγά (από αυτά κρατάμε τον ένα κρόκο για το άλειμα που τον διαλύουμε με 1 κουταλάκι νερό)
  • τυρί φέτα όσο πάρει το αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και κάνουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  2. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα.
  3. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε  μικρά μπαλάκια.
  4.  Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο και με το χείλος ενός φλιτζανιού κόβουμε κάθε  φύλλο σε μικρότερα  στρογγυλά φυλλαράκια.
  5. Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε μικρού φύλλου και το διπλώνουμε στη μέση πάνω στη γέμιση για να δημιουργηθεί ένα μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες γύρω -γύρω.
  6.  Στη συνέχεια τα αλείφουμε με ένα πινέλο  με το κρόκο του αυγού. 
  7. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180  βαθμούς πάνω κάτω  για 20 περίπου  λεπτά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου