- 250 γραμμάρια σιτάρι
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σταφίδα ξανθή
- 30 γραμμάρια σταφίδα μαύρη
- 100 γραμμάρια αποξηραμένα βερύκοκα
- 150 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα στο blender
- 100 γραμμάρια καβουρντισμένα αμύγδαλα περλέ
- 1 κουτάλι της σούπας νισεστέ διαλυμένο σε ενα φλυτζανάκι του καφέ νερό
- Πλένουμε και βράζουμε το σιτάρι με 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τις σταφίδες και τα βερύκοκα κομμένα σε κομματάκια και το νισεστέ.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη πιάσει.
- Αφού πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα .
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 ακόμη λεπτά.
Σερβίρουμε τον κολυβόσμο σε μπώλ αφού έχουμε προσθέσει ενα κουταλάκι αλεσμένο καρύδι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου