Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΛΥΒΟΣΜΟΣ


ΥΛΙΚΑ
  • 250 γραμμάρια σιτάρι
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια σταφίδα ξανθή
  • 30 γραμμάρια σταφίδα μαύρη 
  • 100 γραμμάρια αποξηραμένα βερύκοκα
  • 150 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα στο blender
  • 100 γραμμάρια καβουρντισμένα αμύγδαλα περλέ
  • 1 κουτάλι της σούπας νισεστέ διαλυμένο σε ενα φλυτζανάκι του καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε και βράζουμε το σιτάρι με 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τις σταφίδες και τα βερύκοκα κομμένα σε κομματάκια και το νισεστέ.
  3. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μη πιάσει.
  4. Αφού πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα .
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 ακόμη λεπτά.
Σερβίρουμε τον κολυβόσμο σε μπώλ αφού έχουμε προσθέσει ενα κουταλάκι αλεσμένο καρύδι και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου