Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


ΥΛΙΚΑ (για 300 ml)
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι λευκού κρασιού
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές του γλυκού χυμός λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα υλικά μας και ειδικά τα αυγά και το λάδι είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη  βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα,το ξύδι και την πρέζα αλατιού
  3. Στην πιο χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους
  4. Ενώ το μπλέντερ δουλεύει, ρίχνουμε αργά- αργό το ηλιέλαιο έως ότου η μαγιονέζα πυκτώσει και ομογενοποιηθεί  
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση
Πως σώζουμε την μαγιονέζα αν κόψει
Όταν η μαγιονέζα διαχωρίζεται σε κομμάτια αβγού και λαδιού,έχει κόψει Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους
  • Ο κρόκος ή το λάδι ήταν πολύ κρύα
  • το λάδι προστέθηκε εξ αρχής πολύ γρήγορα
  • Προστέθηκε μεγάλη ποσότητα λαδιού
Πως την σώζουμε
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού ή 1 κουτάλι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν (αυτό βέβαια επηρεάζει την γεύση) και το χύνουμε στην κομμένη μαγιονέζα αργά-αργά ανακατεύοντας
  2. Ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου