ΥΛΙΚΑ (για 300 ml)
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι λευκού κρασιού
- 250 ml ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές του γλυκού χυμός λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα λευκό πιπέρι
- Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα υλικά μας και ειδικά τα αυγά και το λάδι είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα,το ξύδι και την πρέζα αλατιού
- Στην πιο χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους
- Ενώ το μπλέντερ δουλεύει, ρίχνουμε αργά- αργό το ηλιέλαιο έως ότου η μαγιονέζα πυκτώσει και ομογενοποιηθεί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση
Πως σώζουμε την μαγιονέζα αν κόψει
Όταν η μαγιονέζα διαχωρίζεται σε κομμάτια αβγού και λαδιού,έχει κόψει Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους
- Ο κρόκος ή το λάδι ήταν πολύ κρύα
- το λάδι προστέθηκε εξ αρχής πολύ γρήγορα
- Προστέθηκε μεγάλη ποσότητα λαδιού
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού ή 1 κουτάλι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν (αυτό βέβαια επηρεάζει την γεύση) και το χύνουμε στην κομμένη μαγιονέζα αργά-αργά ανακατεύοντας
- Ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου