- 1 κιλό παστό μπακαλιάρο φιλέτο
- 400 γρ. κρεμμύδια
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1-2 χούφτες μαϊντανό χοντροκομμένο
- φρέσκια ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια ή ντομάτα πουρέ
- πιπέρι
Ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό
- Τον αφήνουμε για 24-30 ώρες
- Αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες
- Τον ξεπλένουμε πολύ καλά
- Κόβουμε τις πέτσες
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
- Βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τα μισοξανθένουμε
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, λίγο νερό και το ανάλογο πιπέρι
- Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στην κατσαρόλα
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό και να μείνει λίγη σάλτσα με το λάδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου