Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΓΙΑΧΝΙ




ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό παστό μπακαλιάρο φιλέτο
  • 400 γρ. κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1-2 χούφτες μαϊντανό χοντροκομμένο
  • φρέσκια ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια ή ντομάτα πουρέ
  • πιπέρι

Ξαλμύρισμα  του μπακαλιάρου
  1. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό
  2. Τον αφήνουμε για 24-30 ώρες
  3. Αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες
  4. Τον ξεπλένουμε πολύ καλά
  5. Κόβουμε τις πέτσες
  6. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
  2. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τα μισοξανθένουμε
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, λίγο νερό και το ανάλογο πιπέρι
  4. Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στην κατσαρόλα
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό και να μείνει λίγη σάλτσα με το λάδι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου