Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 λεμόνι το χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια
  2. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα
  3. Βάζουμε τα πορτοκάλια στο βραστό νερό και τα βράζουμε για περίπου 60'
  4. Αφου βράσουν τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  5. Τα πλένουμε με κρύο νερό
  6. Πολτοποιούμε τα βρασμένα πορτοκάλια στο blender
  7. Ρίχνουμε σε καθαρή κατσαρόλα τα πολτοποιημένα πορτοκάλια
  8. Προσθέτουμε τη ζάχαρη  και το μέλι
  9. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
  10. Στην αρχή βάζουμε δυνατή θερμοκρασία  μετά μέτρια
  11. Ανακατώνουμε με ξύλινη κουτάλα
  12. Βράζουμε εως ότου δέσει η μαρμελάδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου