ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πορτοκάλια
- 800 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μέλι
- 1 λεμόνι το χυμό
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια
- Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα
- Βάζουμε τα πορτοκάλια στο βραστό νερό και τα βράζουμε για περίπου 60'
- Αφου βράσουν τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Τα πλένουμε με κρύο νερό
- Πολτοποιούμε τα βρασμένα πορτοκάλια στο blender
- Ρίχνουμε σε καθαρή κατσαρόλα τα πολτοποιημένα πορτοκάλια
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι
- Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
- Στην αρχή βάζουμε δυνατή θερμοκρασία μετά μέτρια
- Ανακατώνουμε με ξύλινη κουτάλα
- Βράζουμε εως ότου δέσει η μαρμελάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου