Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 233 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ χυμό πορτοκαλιού 
  • ½ ποτήρι νερό, με ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • ½ κουταλάκι καφέ σόδα
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 90 γρ.καρύδια χονδροκομμένα
  • 90 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 90 γρ.σταφίδα ξανθή
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό με το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το  λάδι,το χυμό πορτοκαλιού
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  4. Τα δουλεύουμε καλά να γίνει μία μάζα αραιή
  5. Αλείφουμε το ταψί με λάδι και απλώνουμε το υλικό
  6. Το ψήνουμε στο φούρνο 180 για περίπου 50'
  7. Οταν ψηθεί το πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη (άχνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου