Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 750γρ -1 κιλό γαύρος
  • λίγη ρίγανη
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλλες
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 100 γρ λάδι
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια
  2. Πλένουμε το γαύρο καλά
  3. Στρώνουμε το γαύρο σε ένα πυρέξ
  4. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το λάδι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη
  5. Ρίχνουμε αυτό το διάλυμα πάνω στο γαύρο
  6. Τοποθετούμε τις φέτες της ντομάτας και το σκόρδο πάνω στο γαύρο
  7. Προσθέτουμε λίγο νερό
  8. Αλατοπιπερώνουμε
  9. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου