ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 750γρ -1 κιλό γαύρος
- λίγη ρίγανη
- 4-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλλες
- 2 λεμόνια το χυμό
- 100 γρ λάδι
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια
- Πλένουμε το γαύρο καλά
- Στρώνουμε το γαύρο σε ένα πυρέξ
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το λάδι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη
- Ρίχνουμε αυτό το διάλυμα πάνω στο γαύρο
- Τοποθετούμε τις φέτες της ντομάτας και το σκόρδο πάνω στο γαύρο
- Προσθέτουμε λίγο νερό
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-15 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου