- 250 γρ σπανάκι
- 1 κουταλιά λάδι
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
- 2 αυγά ποσέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά
- Το ζεματάμε, το στραγγίζουμε, το κάνουμε μια μπάλα, το κόβουμε στα τρία
- Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα
- Ρίχνουμε το σπανάκι στη κατσαρόλα και το σοτάρουμε
Για τα αυγά ποσέ
- σε ένα σαγανάκι βάζουμε νερό 2 πόντους
- μια κουταλιά ξύδι
- λίγο αλάτι
- όταν το νερό πάρει βράση σπάμε μέσα τα αυγά προσεκτικά για να μη σπάσουν οι κρόκοι και τα αφήνουμε για 3 λεπτά
- τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα
- τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πάνω στους κρόκους ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι
- Γύρω από τα αυγά βάζουμε το σοταρισμένο σπανάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου