Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ

 
ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ σπανάκι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • 2 αυγά ποσέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  1. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε πολύ καλά
  2. Το ζεματάμε, το στραγγίζουμε, το κάνουμε μια μπάλα, το κόβουμε στα τρία
  3. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι στη κατσαρόλα και το σοτάρουμε
Για τα αυγά ποσέ
  1. σε ένα σαγανάκι βάζουμε νερό 2 πόντους
  2. μια κουταλιά ξύδι
  3.  λίγο αλάτι
  4. όταν το νερό πάρει βράση σπάμε μέσα τα αυγά προσεκτικά για να μη σπάσουν οι κρόκοι και τα αφήνουμε για 3 λεπτά
  5. τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα
  6. τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πάνω στους κρόκους ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι
  7. Γύρω από τα αυγά βάζουμε το σοταρισμένο σπανάκι
Σημείωση Αν έχουμε φόρμες  σιλικόνης για αυγά τις χρησιμοποιούμε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου