ΥΛΙΚΑ
- 1 φλυτζάνι ταχίνι
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
- 4 κουταλάκια baking powder
- ½ κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλυτζάνι καρύδια
- ½ φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- Δουλεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού στο μίξερ για 5' λεπτά
- ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά στον κάδο του μίξερ
- Τελευταία ρίχνουμε τα καρύδια
- Τα δουλεύουμε όλα έως ότου ενωθούν
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. με ηλιέλαιο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι
- Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα
- Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 175 C για περίπου 50'
- Αφού κρυώσει το βάζουμε σε μια πιατέλα που την έχουμε ραντίσει με το κονιάκ
- Κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
- Για να μη ξεραθεί την τυλίγουμε με μεμβράνη
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε ταχίνι που περιέχει πορτοκάλι διαλύουμε το ταχίνι με ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου