Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 4 κουταλάκια baking powder
  •  ½ κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλυτζάνι καρύδια
  • ½ φλυτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Δουλεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού στο μίξερ για 5' λεπτά
  2. ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά στον κάδο του μίξερ 
  3. Τελευταία ρίχνουμε τα καρύδια
  4. Τα δουλεύουμε όλα έως ότου ενωθούν
  5. Αλείφουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. με ηλιέλαιο και το πασπαλίζουμε με αλεύρι 
  6. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα
  7. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 175 C για περίπου 50'
  8. Αφού κρυώσει το βάζουμε σε μια πιατέλα που την έχουμε ραντίσει με το κονιάκ
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
  10. Για να μη ξεραθεί την τυλίγουμε με μεμβράνη
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε ταχίνι που περιέχει πορτοκάλι  διαλύουμε  το ταχίνι με ένα ποτήρι χλιαρό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου