Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ του PETER

ΥΛΙΚΑ
  • 4 πατάτες πλυμμένες
  • 1 κουταλάκι λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 250 γρ. μικρά μανιτάρια,κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτάλι αμύγδαλα περλέ καβουρντισμένα
  • ½ φλιτζάνι τυρί cottage
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
  • 1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τσιμπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι
  2. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα ή έως ότου μαλακώσουν
  3. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις κόβουμε στη μέση σαν βαρκούλα
  4. Σκάβουμε την πατάτα αφήνοντας 1 εκατοστό πατάτας
  5. Mε ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες μέσα,έξω με λάδι και τις ψήνουμε για 10' σε ζεστό φούρνο
  6. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας περιστασιακά
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια
  8. Τα μαγειρεύουμε για 5'  ανακατεύοντας περιστασιακά
  9. Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά,καθώς και την πατάτα που βγάλαμε
  10. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  11. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα
  12. Βάζουμε τις γεμιστές πατάτες σε μέτριο φούρνο για 25' ή έως ότου ζεσταθούν

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου