ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ του PETER
- 4 πατάτες πλυμμένες
- 1 κουταλάκι λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 250 γρ. μικρά μανιτάρια,κομμένα σε φέτες
- 1 κουτάλι αμύγδαλα περλέ καβουρντισμένα
-
½ φλιτζάνι τυρί cottage
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
- 1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Τσιμπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα ή έως ότου μαλακώσουν
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις κόβουμε στη μέση σαν βαρκούλα
- Σκάβουμε την πατάτα αφήνοντας 1 εκατοστό πατάτας
- Mε ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες μέσα,έξω με λάδι και τις ψήνουμε για 10' σε ζεστό φούρνο
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας περιστασιακά
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια
- Τα μαγειρεύουμε για 5' ανακατεύοντας περιστασιακά
- Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά,καθώς και την πατάτα που βγάλαμε
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα
- Βάζουμε τις γεμιστές πατάτες σε μέτριο φούρνο για 25' ή έως ότου ζεσταθούν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου