Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ


 ΥΛΙΚΑ
  •  1 κιλό παστό μπακαλιάρο φιλέτο
 Για το κουρκούτι 
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  1 κουτάκι σουρωτή ή σόδα ή μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαλμύρισμα και παρασκευή μπακαλιάρου
  1.  Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό
  2.  Τον αφήνουμε για 24-30 ώρες
  3.  Αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες
  4.  Τον ξεπλένουμε πολύ καλά 
  5.   Κόβουμε τις πέτσες
  6.   Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο
  7.   Ρίχνουμε τον ξεψαχνισμένο μπακαλιάρο στο κουρκούτι
  8.   Ανακατώνουμε το μείγμα
  9.   Τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι δίνοντας το σχήμα στρογγυλού λουκουμά
  Συνοδεύεται με σκορδαλιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου