ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό παστό μπακαλιάρο φιλέτο
Για το κουρκούτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτάκι σουρωτή ή σόδα ή μπύρα
Ξαλμύρισμα και παρασκευή μπακαλιάρου
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με κρύο νερό
- Τον αφήνουμε για 24-30 ώρες
- Αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες
- Τον ξεπλένουμε πολύ καλά
- Κόβουμε τις πέτσες
- Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο
- Ρίχνουμε τον ξεψαχνισμένο μπακαλιάρο στο κουρκούτι
- Ανακατώνουμε το μείγμα
- Τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι δίνοντας το σχήμα στρογγυλού λουκουμά
Συνοδεύεται με σκορδαλιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου