ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πράσα
- 150 γρ ρύζι
- 120 γρ λάδι
- μισό ματσάκι άνηθο
- 4 μέτριες ντομάτες(στο μπλέντερ)
- 4 δαμάσκηνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλυτζανάκι γάλα
- Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.περίπου
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, λίγο νερό
- Ρίχνουμε τα πράσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια δύο βράσεις.
- Τα αποσύρουμε απο τη φωτιά και τα στραγγίζουμε
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι
- Οταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα πράσα στραγγισμένα
- Προσθέτουμε τον άνηθο,την πολτοποιημένη ντομάτα,ανάλογο αλατοπίπερο
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να μισοσκεπαστούν τα πράσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα δαμάσκηνα
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό
- Οταν βράσει και το ρύζι αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου