Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πράσα
  • 150 γρ ρύζι
  • 120 γρ λάδι
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 4 μέτριες ντομάτες(στο μπλέντερ)
  • 4  δαμάσκηνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζανάκι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.περίπου
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, λίγο νερό
  3. Ρίχνουμε τα πράσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια δύο βράσεις.
  4. Τα αποσύρουμε απο τη φωτιά και τα στραγγίζουμε
  5. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι
  6. Οταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα πράσα στραγγισμένα
  7. Προσθέτουμε τον άνηθο,την πολτοποιημένη ντομάτα,ανάλογο αλατοπίπερο
  8. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να μισοσκεπαστούν τα πράσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν
  9. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα δαμάσκηνα
  10. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό
  11. Οταν βράσει και το ρύζι αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου