Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΜΠΡΙΑΜ

ΜΠΡΙΑΜ

Υλικά
  • 500 γρ. πατάτες
  • 500 γρ, κολοκυθάκια
  • 260 γρ φρέσκες ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια μέτρια
  • 100 ml λάδι
  • μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες  τα  κολοκυθάκια και τα 2 κρεμμύδια
  2. Τα κόβουμε σε φέτες
  3. Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα πυρέξ
  4. Τα αλατοπιπερώνουμε,τα ανακατεύουμε
  5. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε πάνω απο τις πατάτες και τα κολοκυθάκια
  6. Ξεφλουδίζουμε μια απο τις ντομάτες και την κόβουμε σε φέτες
  7. Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας επάνω απο τις πατάτες και τα κολοκυθάκια
  8. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε ΄1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένο
  9. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε πολτοποιήσει στο blender
  10. Αφήνουμε τη σάλτσα  να πάρει μια βράση,την αλατοπιπερώνουμε
  11. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω απο το φαγητό και
  12. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 1700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου