Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ


                        
ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 400γρ κρέας μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • αλάτι,πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε τις μπάμιες,κόβουμε κωνικά την κορυφή,τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη όπου έχουμε βάλει 3-4 κουταλιές ξύδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι
  2. Ροδίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας με το ελαιόλαδο
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες,το χυμό του λεμονιού,½ ποτήρι ζεστό νερό
  4. Αφήνουμε το κρέας να πάρει μερικές βράσεις
  5. Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει ελάχιστη σάλτσα
  6. Προσέχουμε να μη παραβράσουν οι μπάμιες
  7. Σερβίρουμε με φέτα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου