ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- 400γρ κρέας μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- ½ λεμόνι το χυμό
- αλάτι,πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Πλένουμε τις μπάμιες,κόβουμε κωνικά την κορυφή,τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη όπου έχουμε βάλει 3-4 κουταλιές ξύδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι
- Ροδίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας με το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τις ντομάτες,το χυμό του λεμονιού,½ ποτήρι ζεστό νερό
- Αφήνουμε το κρέας να πάρει μερικές βράσεις
- Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει ελάχιστη σάλτσα
- Προσέχουμε να μη παραβράσουν οι μπάμιες
- Σερβίρουμε με φέτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου