Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ      (για 4 άτομα)
  • 8 καλαμάρια μετρίου μεγέθους μόνο το σώμα
  • 250 γρ φέτα κατσικίσια
  • 250 γρ κίτρινο τυρί σκληρό
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμάρια
  2. Κόβουμε τα πόδια απο το σώμα τους
  3. Αφαιρούμε τα εντόσθια τους απο το εσωτερικό και το σακουλάκι με τη άμμο
  4. Δεν σκίζουμετα καλαμάρια απο το πίσω μέρος τους για να μη τρέξουν τα τυριά στο ψήσιμο
  5. Ζεματούμε τα καλαμάρια για 2' σε άφθονο αλατισμένο νερό
  6. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά ζάρια και τα ανακατεύουμε με τον άνηθο και την καυτερή πιπεριά
  7. Γεμίζουμε τα καλαμάρια πιέζοντας με τον αντίχειρα
  8. Οταν το καλαμάρι γεμίσει, το κλείνουμε απο μπροστά με μια οδοντογλυφίδα
  9. Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα για 15' γυρνώντασ τα απο όλες τις πλευρές
  10. Μόλις ψηθούν τα κόβουμε σε φέτες 2 εκ και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο
  11. Πασπαλίζουμε με άνηθο
Σημείωση Τα ποδαράκια μπορούμε να τα τηγανίσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου