ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
- 8 καλαμάρια μετρίου μεγέθους μόνο το σώμα
- 250 γρ φέτα κατσικίσια
- 250 γρ κίτρινο τυρί σκληρό
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα καλαμάρια
- Κόβουμε τα πόδια απο το σώμα τους
- Αφαιρούμε τα εντόσθια τους απο το εσωτερικό και το σακουλάκι με τη άμμο
- Δεν σκίζουμετα καλαμάρια απο το πίσω μέρος τους για να μη τρέξουν τα τυριά στο ψήσιμο
- Ζεματούμε τα καλαμάρια για 2' σε άφθονο αλατισμένο νερό
- Κόβουμε τα τυριά σε μικρά ζάρια και τα ανακατεύουμε με τον άνηθο και την καυτερή πιπεριά
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια πιέζοντας με τον αντίχειρα
- Οταν το καλαμάρι γεμίσει, το κλείνουμε απο μπροστά με μια οδοντογλυφίδα
- Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα για 15' γυρνώντασ τα απο όλες τις πλευρές
- Μόλις ψηθούν τα κόβουμε σε φέτες 2 εκ και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο
- Πασπαλίζουμε με άνηθο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου