ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κρόκους αβγού
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές νισεσθέ
- 2 κουταλάκια μαστίχα σκόνη
- 1 μασουράκι βανίλια
- Διαλύουμε το νισεσθέ σε ένα φλυτζάνι με λίγο νερό
- Χτυπάμε τους κρόκους καλά σε ένα μπολάκι
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τον διαλυμένο νισεσθέ, την βανίλια, την σκόνη μαστίχα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών
- Ανακατεύουμε συνέχεια πάντα προς την ίδια κατεύθυνση εως ότου η κρέμα πήξει και κάνει φουσκάλες
- Βάζουμε την κρέμα μας σε μπολάκια και την πασπαλίζουμε με μαστίχα
Σημείωση Όταν την σερβίρουμε μπορούμε να τη γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας ή γλυκό βύσσινο ή φρέσκες φράουλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου