ΥΛΙΚΑ
- 10-12 κολοκυθάκια ισομεγέθη
- 1½ φλιτζάνι ρύζι
- 3-4 μέτρια κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι δυόσμο
- 2 ασπράδια αυγών
- 3-4 κουταλιές φρυγανιά ή ψιλό σιμιγδάλι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια , τα ξίνουμε λίγο εξωτερικά και τα πλένουμε
- Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους
- Βράζουμε το ρύζι με το ανάλογο νερό για 4 λεπτά.Το στραγγίζουμε
- Ξανθαίνουμε τα ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια με το μισό λάδι
- Προσθέτουμε το μισο-βρασμένο ρύζι,τον μαϊντανό, τον δυόσμο,το αλάτι και το πιπέρι και ½ ποτηράκι νερό
- Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό
- Αποσύρουμε απ την εστία
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά
- Χτυπάμε ελαφρά τα δύο ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μείγμα
- Ανακατώνουμε πολύ καλά
- Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τα κολοκυθάκια
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώστε να απομείνει ελάχιστη σάλτσα
- Χυμός από δυο λεμόνια
- οι δύο κρόκοι
- Χτυπάμε τους δυο κρόκους των αυγών με το χυμό των λεμονιών
- Παίρνουμε λίγη σάλτσα από το φαγητό
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μείγμα των κρόκων και των λεμονιών
- Αναμειγνύουμε
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στα κολοκυθάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου