Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

                                            


ΥΛΙΚΑ
  • 10-12 κολοκυθάκια ισομεγέθη
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι
  • 3-4 μέτρια κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 3-4 κουταλιές φρυγανιά ή ψιλό σιμιγδάλι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια , τα ξίνουμε λίγο εξωτερικά και τα πλένουμε
  2. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους
  3. Βράζουμε το ρύζι με το ανάλογο νερό για 4 λεπτά.Το στραγγίζουμε
  4. Ξανθαίνουμε τα ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια με το μισό λάδι
  5. Προσθέτουμε το μισο-βρασμένο ρύζι,τον μαϊντανό, τον δυόσμο,το αλάτι και το πιπέρι και ½ ποτηράκι νερό
  6. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό
  7. Αποσύρουμε απ την εστία
  8. Προσθέτουμε τη φρυγανιά
  9. Χτυπάμε ελαφρά τα δύο ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μείγμα
  10. Ανακατώνουμε πολύ καλά
  11. Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τα κολοκυθάκια
  12. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια
  13. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν  ώστε να απομείνει  ελάχιστη σάλτσα
Αυγολέμονο

  • Χυμός από δυο λεμόνια
  • οι δύο κρόκοι

  1. Χτυπάμε τους δυο κρόκους των αυγών με το χυμό των λεμονιών
  2. Παίρνουμε λίγη σάλτσα από το φαγητό
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μείγμα των κρόκων και των λεμονιών
  4. Αναμειγνύουμε
  5. Ρίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στα κολοκυθάκια

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου